Båttur till Kallskärs skärgård och Rödlöga

Under sommaren erbjuder vi båtturer till Kallskärs skärgård, vi besöker också Rödlöga. Turerna utgår från Simpnäs, Arholma, Gräddö och Räfsnäs (Rävsnäs).

På många av våra andra turer har vi besökt Kallskär och våra resenärer har beundrat skärgårdens skönhet och velat återkomma hit.

Tidtabell 2023
Torsdag 20/7

Simpnäs/Arholma, avg.9:00
Räfsnäs, avg.9:40
Räfsnäs, ank. ca17:00
Simpnäs/Arholma, ank. ca17:40

Pris 900:-/person. Barn 6-11 år halva priset.

Bokning är obligatoriskt och görs på telefon 070-660 03 62.

Betalning görs under resan med kort, swish eller kontanter.

Den här turen som går till yttersta skärgården ställs in vid risk för vind över 10 meter/sek.

Förtäring

Ta med egen matsäck.

Kaffe och bröd finns att köpa ombord.

Kallskärs skärgård

Kallskär

Kallskär är en ögrupp i Stockholms skärgårds nordöstra del. Kallskär är den mest tillgänglig av alla utskärgårdar även fast en barriär av grund ligger mellan Kudoxaleden och Kallskär. Kallskär är en vacker ögrupp uppsplittrad i en mängd öar, skär och bränningar. De större öarna domineras av hällmarker som bryts av små myrar och busksnår. Kallskär har en bra hamn för i stort sett alla väder på huvudöns sydsida.  Kallskär är en mycket trivsam övärld och erbjuder många fina lägen bland skären i den norra och nordöstra delen, vilket gör att man gärna återvänder dit. Förleden Kall- lär vara besläktat med kul, som i gammalt språkbruk betyder bris.

Rödlöga

Rödlöga är en rödskimmrande ö av granit.

På Rödlöga finns en genuin, äldre bebyggelse och den klassiska Gammelstugan. Här finns ett litet museum inrymt och här ställer konstnärer, från framför allt skärgården, ut under vissa sommarveckor.

Här finns också ett litet café och en handelsbod.

Läs mer om Rödlöga på www.rodlogaboden.se